niedziela, 19 maja 2013
Kruche babeczki z musem owocowym i aksamitnym budyniem waniliowym
Z okazji Światowego Dnia Pieczenia ( tak, tak to właśnie dziś) upiekłam kruche babeczki z musem wiśniowym i budyniem waniliowym. Palce lizać :)
Składniki:
250 g mąki
150 g masła ( zimnego)
3 łyżki cukru pudru
1 jajko
1 łyżka zimnego mleka
Dodatkowo:
budyń waniliowy
wiśnie ok 150 g
Wszystkie składniki wsypać do miski, zagnieść do połączenia składników, wstawić do lodówki na minimum 30 min. Po tym czasie wyjąć, wykleić ciastem foremki do babeczek ( ja wykleiłam foremki do muffinek), podziurkować widelcem spody babeczek, piec w temperaturze 175 stopni ok. 20 minut do złotego koloru. Wyjąć, ostudzić. Zmiksować dowolne owoce ( u mnie wiśnie) i wyłożyć po łyżeczce na spód babeczki, na to wycisnąć za pomocą szprycy ugotowany, lekko ostudzony budyń. Udekorować wisienką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
zrobiłam, pyszne!
OdpowiedzUsuń